Chiftele cu sos de ciuperci – reteta gustoasa si usor de preparat din: carne de pui, ceapa, morcov, cartof, telina, usturoi, paine, oua, apa, ciuperci, unt, faina, smantana, sare, piper, busuioc verde, ulei.
Ingrediente:
500 g carne de pui o ceapă un morcov un cartof o felie de ţelină doi căţei de usturoi două felii de pâine 3 ouă 300 ml apă 200 g ciuperci 50 g unt o lingură cu făină 100 ml smântână sare piper busuioc verde ulei
Mod de preparare:
Carnea de pui se spală, se dă prin maşina de tocat şi se pune într-un castron.
Ceapa şi usturoiul se curăţă, se spală, se toacă mărunt şi se pun peste carne.
Morcovul, cartoful şi ţelina se curăţă de coajă, se spală, se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici şi se presează ca să elimine sucul format.
Se pun peste carne, se adaugă miezul de pâine înmuiat în apă caldă şi stors, sare, piper şi pătrunjel tocat.
Se adaugă ouăle, se formează chifteluţe cu mâna umedă, apoi se prăjesc în ulei încins.
Se scot într-un castron tapetat cu şerveţele absorbante şi se păstrează la cald.
Ciupercile se curăţă, se spală şi se taie felii. Se topeşte untul, se adaugă făina, apa, sare si piper.
Se amestecă cu un tel ca să nu se formeze cocoloaşe, se adaugă ciupercile şi se fierb cinci minute.
Se toarnă smântână, se amestecă, se lasă să fiarbă 15 minute, apoi se pasează cu un blender.
Chiftele cu sos de ciuperci
Pofta buna!
poate iti place si:
Chiftele cu piure si sos tomat din: carne tocata, ceapa, cartofi, oua, verdeata, usturoi, sare, piper, ulei, faina, lapte, margarina, suc de rosii, amidon. Ingrediente chiftele: 1 ½ kg carne tocată amestec 2 cepe 4 cartofi 3 ouă verdeață 100 g usturoi sare piper ulei pentru prăjit făină Ingrediente piure si sos: 5 kg cartofi […]
Pofta buna!
Trebuiesc icnercate chiftelele astea 🙂