Rulada cu ciuperci
PrinteazaRulada cu ciuperci din: ciuperci, unt, faina, lapte, oua, cascaval, ceapa, patrunjel, sare si piper.
- 400 g ciuperci proaspete
- 75 g unt
- 100 g faina
- 500 ml lapte
- 5 oua
- 200 g cascaval
- 1 ceapa
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Amestecati intr-un castron faina cu laptele, pus cate putin pentru a nu se forma cocoloase. omogenizati bine compozitia cate trebuie sa aiba consistenta unei smantani subtiri.
Separat intr-un alt castron, bateti ouale cu un praf de sare si cu putin piper proaspat macinat, apoi puneti-le in castronul cu amestecul de faina si lapte si amestecati bine.
Puneti in tava aragazului hartie de copt, ungeti hartia cu putin unt si turnati in tava amestecul de faina, lapte si oua.
Puneti tava in cuptorul incins si coaceti blatul la foc potrivit circa 20-25 de minute, dupa care rasturnati-l pe un servet de bucatarie umezit si rulati-l.
Curatati spalati si tocati marunt ceapa, apoi caliti-o in unt 1-2 minute la foc mic, dupa care puneti ciupercile curatate, spalate si tocate marunt.
Caliti-le la foc potrivit pana cand se evapora toata zeama pe care acestea o lasa, apoi puneti patrunjelul tocat marunt si potrivit de sare si piper.
Umpleti blatul cu ciupercile calite. Presarati deasupra 150 g cascaval dat pe razatoarea mare si rulati blatul.
Puneti rulada intr-o tava, pe hartie de copt, presarati-o cu cascavalul ramas dat pe razatoarea mare si puneti rulada la cuptor, pentru 10-15 minute.
Lasati rulada sa se raceasca putin, apoi taiati-o in felii de circa 2 cm grosime.
Rulada cu ciuperci
Pofta buna!
Tot caut rețete de rulada cu ciuperci și nu știu ce sa aleg. Unele se dau la rece, altele la cuptor ( la sfârșit). Mă întreb ce se alege de blat dacă îl mai coacem atât!?!