Ardei pe grătar, umpluţi cu cuşcuş

Printeaza

O reteta de ardei pe gratar, umpluti cu cuscus din: cuscus, ulei de masline, morcov, ceapa, usturoi, sare, piper, verdeturi, branza si ardei grasi.

Ingrediente:

  • 100 g cuscus
  • 6 linguri ulei de masline
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • piper macinat
  • verdeturi
  • 50 g branza rasa
  • 4 ardei grasi

 

Mod de preparare:

Se pune cuscusul intr-un castron si se toarna deasupra apa fiarta. Se amesteca bine, se acopera cu un capac si se lasa 5 minute la foc mic(sau conform instructiunilor de pe pachet). Se pune o lingura de ulei de masline si se amesteca bine.

Se spala si se toaca morcovul si ceapa, care se calesc apoi in 2 linguri de ulei. Se adauga usturoiul tocat si cuscusul. Se condimenteaza cu sare si piper, apoi cu verdeturi tocate (dupa gust) si se amesteca bine.

Se taie capacele ardeilor si se spala bine in interior. Cuscusul se amesteca cu branza rasa si se umlut ardeii cu aceasta compozitie. Se ung ardeii cu ulei de masline, apoi se pun pe gratarul incins. In timp ce se coc, se mai ung cu ulei (daca este cazul). Se lasa pe gratar 10-15 minute.

Ardei pe grătar, umpluţi cu cuşcuş

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.