Supă-cremă cu fistic

Printeaza

O reteta de supa crema cu fistic din: ceapa, usturoi, telina, orez, unt, fistic, vin, supa de pui, foaie de dafin, patrunjel, smantana si frunze de telina.

Ingrediente:

  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 telina
  • 80 g orez
  • 40 g unt
  • 80 g fistic
  • 2 linguri de vin (sherry)
  • 1 l supa de pui
  • 1 foaie de dafin
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • 150 ml smantana
  • 2 linguri fistic si o crenguta de frunze de telina pentru decor

 

Mod de preparare:

Se curăţă ceapa şi usturoiul. Ceapa se toacă, iar us­turoiul se zdrobeşte. Se spală ţelina şi se taie în bucăţi. Orezul se clăteşte în apă rece. Se încinge untul într-o tigaie, în care se călesc ceapa, usturoiul şi ţelina. Se adaugă orezul, fisticul şi vinul.

Când a dat în clocot, se adaugă şi supa de pui, apoi foaia de dafin şi pătrunjelul verde. Se fierbe până când orezul devine moale. Se scoate foaia de dafin din supă şi se mixează. La sfârşit se adaugă smântână şi se mai fierbe puţin la foc foarte mic. Se decorează cu fistic şi frunze de ţelină.

Supă-cremă cu fistic

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.