Cornuri cu lapte şi verdeaţă

Printeaza

O reteta delicioasa de cornuri cu: faina, lapte dulce, drojdie, sare, oua, unt, patrunjel, usturoi, branza telemea, cascaval, piper, rosii, smantana.

Ingrediente:Cornuri_cu_lapte_si_verdeata

  • 600 g făină
  • 260 ml lapte dulce
  • 20 g drojdie
  • o linguriţă de sare
  • 3 ouă
  • 150 g unt
  • o legătură de pătrunjel
  • 4 căţei de usturoi
  • 300 g brânză telemea
  • 100 g caşcaval
  • piper
  • roşii
  • smântână

Mod de preparare:

Drojdia se dizolvă în 250 ml lap­te călduţ, apoi se adaugă sarea, piper după gust şi 50 g unt topit.

Se adaugă două ouă şi un albuş, se amestecă bine cu un tel şi se toarnă peste făina cernută. Se frământă până rezultă un aluat potri­vit de tare, nelipicios şi se lasă să crească la loc cald până îşi dublează volumul. Se întinde o foaie potrivit de groasă, se taie dreptunghiuri şi se mai lasă cinci minute să crească. Brânza telemea se dă pe răzătoarea cu ochiuri mari împreună cu caşca­valul şi se amestecă cu puţin piper.

Se pune compoziţia pe o parte a fiecărui dreptunghi, se rulează cu grijă, să nu iasă umplutura, şi se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Se crestează la mijloc, se pune deasupra un amestec din unt frecat cu usturoi pisat, sare, piper şi pătrunjel tocat, se ung cu gălbenuşul şi laptele rămas şi se coc la foc potrivit până devin aurii.

Cornuri cu lapte şi verdeaţă

Cornuri_cu_lapte_si_verdeata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.