Frigărui cu caşcaval si salată de varză cu muştar
PrinteazaO reteta de Frigărui cu caşcaval si salată de varză cu muştar din: varza, supa, chimen, otet de vin alb, sare, ulei, piper, cascaval, dovlecei, ceapa, paine si mustar.
- 800 g varza (alba sau chinezeasca)
- 100 ml supa
- 1/2 lingurita chimen
- 2 linguri otet de vin alb
- sare
- 4 linguri ulei
- piper
- 4 felii (a circa 100 g) cascaval
- 1 dovlecel
- 3 cepe
- 4 batoane de paine
- 4 linguri mustar dulce
Mod de preparare:
Se prepară salata: se curăţă varza şi se toacă. Se dă în clocot supa cu chimen şi se toarnă peste varză. Se adaugă oţet şi sare şi se frământă cu mâinile (curate!) 3-4 min. Se adaugă uleiul şi se amestecă; se piperează. Se taie feliile de caşcaval în câte 3 fâşii, care apoi se taie pătrate. Se pregătesc dovleceii şii se taie felii.
Se curăţă ceapa, se taie sferturi, şi acestea se taie bucăţi. Pe 8 ţepuşe de frigărui se înfig alternativ bucăţi de caşcaval, dovlecei şi ceapă. Frigăruile se aşază pe suporturi de aluminiu unse cu ulei; se frig pe toate părţile pe grătarul nu foarte încins timp de 6-8 min.
Se sărează, se piperează şi se servesc cu salată de varză, batoane şi muştar dulce.
Frigărui cu caşcaval si salată de varză cu muştar
Pofta buna!