Desert: Prajitura cu struguri
PrinteazaO reteta de prajitura cu struguri din: unt, zahar, pudra, oua, faina, praf de copt cacao, faina de migdale, ciocoalta neagra, unt, smantana, pesmet, rom si boabe de struguri.
- 75 g unt
- 75 g zahar pudra
- 2 oua
- 75 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 25 g cacao
- 50 g g faina de migdale
glazura:
- 350 g ciocolata neagra
- 100 g unt
- 300 ml smantana pentru frisca
- 75 g pesmet de biscuiti
- 3 linguri rom
ornare:
- 50 g ciocolata neagra
- boabe de fruguri sau felii de mar, para gutuie
Mod de preparare:
Frecaţi untul cu zahărul până când obţineţi un amestec cremos. Adăugaţi pe rând ouăle, amestecând energic după fiecare. Amestecaţi în alt vas făina, praful de copt, cacaoa, pudra de migdale şi adăugaţi acest amestec în compoziţia cu ouă şi unt. Amestecaţi foarte bine pentru omogenizare şi turnaţi amestecul într-o tavă rotundă, unsă şi tapetată (diametrul de 23cm).
Coaceti blatul la foc potrivit, apoi lăsaţi-l la răcit, scoateti-l din tavă, spălaţi tava şi ştergeti-o şi puneţi din nou blatul rece în tavă. Pentru glazură, încălziţi la foc mic (cel mai bine la bain-marie) ciocolata, untul şi smântână, amestecând încontinuu ingredientele. Când compoziţia este omogenă, luaţi vasul de pe foc şi lăsaţi-l la răcit 30 de minute.
După acest timp amestecaţi energic compoziţia cu o lingură de lemn şi apoi puneţi-o din nou la frigider. Scoateţi vasul din frigider, adăugaţi în compoziţie pesmetul de biscuiţi şi romul şi amestecaţi iar foarte bine.
Cu ajutorul unei linguri puneţi compoziţia aceasta peste blatul din tavă, nivelati-l şi puneţi tava la frigider pentru 3 ore. Pentru ornare, topiţi ciocolata, înmuiaţi în ea doar pe jumătate boabe de struguri, cubulete de gutui, de măr sau felii de pară şi puneţi-le pe prăjitură înainte de servire.
Prajitura cu struguri
Pofta buna!
Vreau si eu din prajitura asta