Carpaccio de vita – gustos si delicios
PrinteazaCarapaccio de vita cu:parmezan, busuioc, ulei de masline, cimbru, piper negru, sare. Carpaccio de vită este o rețetă italiană clasică, care a fost inventată la mijlocul secolului al XX-lea în celebrul restaurant Harry’s Bar din Veneția.
Numele rețetei este un omagiu adus pictorului Vittore Carpaccio, cunoscut pentru utilizarea culorilor roșii și albe în creațiile sale.
- muşchi de vită
- 15g parmezan
- busuioc o frunză
- ulei de măsline
- cimbru
- piper negru
- sare după gust
Mod de preparare:
Se marinează un muşchi de vită cu ulei de măsline, cimbru, piper negru zdrobit şi sare.
Se amestecă totul, astfel încât muşchiul să fie bine pătruns şi se lasă o zi jumătate la frigider.
Separat, se amestecă 15 grame de parmezan ras, o frunză de busuioc pisat şi o linguriţă de ulei de măsline.
Se taie felii subţiri muşchiul de vită marinat, se aşază pe folii de plastic, se pune umplutura de parmezan aromat cu busuioc la mijloc.
Se fac biluţe strângând folia de plastic şi se lasă la frigider arca 30 de minute.
Se scot, se îndepărtează foliile şi se ung cu ulei de măsline. Se decorează cu brănză parmezan.
Carapaccio de vita
Pofta buna!