Peste fript
PrinteazaPeste fript din: dorada, coriandru, portocala, sos iute de chilli, ulei de arahide, suc de limeta, sos worcestershire, usturoi, sare, piper, chimen si piper de cayenne.
- 4 bucati dorada
- 4 fire coriandru
- 1 portocala
- 4 linguri sos iute de chilli
- 4 linguri ulei de arahide
- 3 linguri suc de limete
- 2 lingurite sos Worcestershire
- 2 catei de usturoi
- sare
- piper
- 1/2 lingurita chimen macinat
- 1 praf piper de Cayenne
Mod de preparare:
Se crestează în mai multe locuri pielea peştelui şi se aşază în crestături fire de coriandru. Se spală portocala şi se rade 1 linguriţă de coajă; se stoarce sucul. Se amestecă împreună cu sos de chilii, ulei de arahide, suc de limete şi sos Worcestershire.
Se adaugă usturoi pisat, sare şi piper. Se ung peştii cu marinată ş se aşază în suporturi speciale pentru fript peşte; se frig pe grătar 7-10 min. pe fiecare parte. Se ung cu marinată şi se ornează eventual cu coriandru.
Peste fript
Pofta buna!