Dovlecei cu branza
PrinteazaDovlecei cu branza din: dovlecei, rosii, frunze de busuioc, branza de burduf, ceapa, faina, parmezan, zahar, ulei de masline, sare si piper.
- 1 kg dovlecei
- 400 g rosii curatate de pielita
- 1 legatura frunze de busuioc verde
- 300 g branza de burduf
- 1 ceapa
- faina
- 2 linguri parmezan
- 1 lingura zahar
- ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Căliţi în ulei ceapa curăţată şi tocată mărunt. Adăugaţi roşiile tăiate în cubuleţe, zahărul şi puţină sare.
Fierbeţi la foc potrivit, aproximativ 20 de minute, până când obţineţi un sos mai consistent.
Condimentaţi-l cu sare şi piper şi cu frunze de busuioc tăiate.
Spălaţi dovleceii şi tăiaţi – i în felii cu grosimea de 5mm, pe lungime.
Tăvăliţi feliile prin făină şi apoi prăjiţi-le în mult ulei încins. Scoateţi- le pe hârtie absorbantă când sunt rumenite.
Ungeti cu ulei un vas termorezistent. Aşezaţi un strat de felii de dovlecei, peste care presăraţi bucăţi de brânză, puţin parmezan şi turnaţi cu o lingură sos de roşii.
Repetaţi operaţiunile până când se termină ingredientele. Deasupra radeţi parmezan.
Acoperiţi vasul cu folie aluminată şi puneţi-l la cuptor, la foc potrivit, timp de 20 de minute.
Scoateţi apoi folia şi mai lăsaţi preparatul la foc mai iute până când se rumeneşte deasupra.
Dovlecei cu branza
Pofta buna!