Cheesecake cu limeta
PrinteazaO reteta de Cheesecake cu limeta din: fursecuri cu unt, cantuccini, unt, zahar vanilat, gelatina, branza de vaci, mascarpone, zahar pudra, rom alb, limete si frisca.
- 120 g fursecuri cu unt
- 50 g cantuccini (fursecuri italienesti)
- 125 g unt
- 1 plic zahar vanilat
- 7 foi gelatina alba
- 500 g branza de vaci degresata
- 250 g mascarpone
- 100 g zahar pudra
- eventual 2 linguri rom alb
- 3 limete
- 300 g frisca
Mod de preparare:
Toate fursecurile se pun intr-o punga si se zdrobesc cu sucitorul. Se framanta cu unt topit si zahar vanilat. Apoi se tapeteaza cu hartie de copt fundul unei forme de tort (26 cm). Se asaza inauntru compozitia presarand bine cu degetele; se da la frigider.
Se inmoaie gelatina in apa rece circa 5 minute. Se amesteca branza de vaci impreuna cu mascarpone, zahar pudra si rom. Se spala limetele cu apa fierbinte, se sterg si de la doua dintre ele se rada coaja. Se stoarce sucul de la toate limetele.
Se dizolva gelatina si se inglobeaza sucul de limete; se amesteca impreuna cu 4-5 linguri de crema de branza de vaci, apoi se incorporeaza in compozitia mare de branza de vaci. Se repartizeaza in forma si se niveleaza.
Se acopera si se lasa sa se intareasca la frigider circa 3 ore. Se orneaza eventual cu zmeura si fistic.
Cheesecake cu limeta
Pofta buna!
Vreau si eu o felie din cheesecake-ul asta 🙂