Pilaf cu vinete si roşii la cuptor

Printeaza

Pilaf cu vinete si roşii la cuptor din: orez, vinete, ulei, rosii, ceapa, supa de legume, patrunjel, pesmet, usturoi, smantana, sare si piper.

 

Ingrediente:

  • 150 g orez
  • 4 vinete potrivite ca marime
  • 100 ml ulei
  • 250 g rosii
  • 2 cepe
  • 500 ml supa de legume
  • 1 legatura patrunjel
  • 50 g pesmet
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri smantana
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare Pilaf cu vinete si roşii la cuptor:

Tăiati vinetele în rondele de 1 cm. Săraţi-le şi lăsaţi-le să se scurgă zeama, apoi prăjiţi-leîn ulei pe ambele părţi.

Aşezati-le apoi, una lângă alta, pe fun­dul unei tăvi unse cu ulei şi tapetate cu pesmet. Fierbeţi orezul în supa de le­gume şi apoi aşezaţi-l în strat uniform peste vinete.

Deasupra orezului puneţi roşiile tăiate în rondele, usturoiul pisat, pătrunjelul tocat mărunt. Tăiaţi ceapa în cubulete mici şi amestecaţi-o cu smântână, sare şi piper.

Turnaţi acest amestec peste ingredientele din tavă. Puneţi tava la cuptor pentru 25 – 30 de minute. Serviţi preparatul cald.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Bun pilaful asta cu vinete si rosii, chiar imi place

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.