Picioici noi cu chimion

Printeaza

Pecioici nou cu chimion din: cartofi, seminte de chimion, ulei de masline, ceapa, castarveti, patrunjel verde, sare si boia dulce.

Ingrediente:

  • 1,5 kg cartofi noi
  • 1 lingura seminte de chimion
  • 6 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa alba
  • 2 cepe rosii
  • 500 g castraveti
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
  • boia dulce

 

Mod de preparare:

Curăţaţi cartofii noi de pieliţa-coajă, spălaţi-i bine în mai multe ape şi puneţi-i întregi la fiert în apă cu puţină sare şi cu seminţele de chimion. Este bine să alegeţi cartofi mai mici, cam de aceeaşi dimensiune. Scurgeţi cartofii de apă când sunt fierţi.

Căliţi în 4 linguri ulei ceapa albă tăiată mărunt. Adăugaţi boiaua şi turnaţi amestecul peste cartofi. Amestecaţi şi păstraţi cartofii la cald, până când faceţi o salată din castraveţi, ceapă roşie, sare şi ulei. Presăraţi pătrunjel verde tocat mărunt peste cartofi înainte de servire.

Salata de castraveţi să nu lipsească de la o astfel de mâncare! Dacă vreţi să îmbogăţiţi salata, puteţi pune peste castraveţi smântână în loc de ulei.

Pecioici noi cu chimion

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.