Paste cu smântână şi ciuperci
PrinteazaO reteta de paste cu smantana si ciuperci din: ciuperci, ceapa, usturoi, taitei, sare, unt, oregano, supa, amidon, smantana, patrunjel si piper.
- 1 conserva ciuperci Champignon feliate (850 ml)
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 400 g taitei lati
- sare
- 2 linguri unt
- 1/2 lingurita oregano uscat
- 100 ml supa
- 1 lingurita amidon
- 200 g smantana
- 1 lingura patrunjel tocat
- piper
Mod de preparare:
Se lasă să se scurgă ciupercile. Se curăţă şi se toacă usturoiul şi ceapa. Se fierb pastele al dente, într-o cantitate mare de apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se încinge untul într-o tigaie şi se călesc usturoiul şi ceapa.
Se adaugă ciupercile şi oregano şi se prăjesc la foc iute la început, apoi mijlociu cca 3 min. Se adaugă supa şi se dă în clocot. Se bate smântână cu amidon şi se adaugă; se lasă să dea în clocot, amestecând.
Se adaugă pătrunjelul, se amestecă, se sărează şi se piperează. Se amestecă împreună cu pastele scurse.
Paste cu smântână şi ciuperci
Pofta buna!