Ficat de vită în sos aromat
PrinteazaO reteta de ficat de vita in sos aromat din: ficat de vita, lapte, rozmarin, unt, ulei de masline, vin, mierea, usturoi, sare, piper si cartofi.
- 800 g ficat de vita
- un litru lapte
- o crenguta rozmarin
- 100 g unt
- 2-3 lingurite ulei de masline
- 100 ml vin rosu demidulce
- o lingura mierea
- 5-6 catei usturoi
- sare
- piper negru macinat
- 8-10 cartofi
Mod de preparare:
Se spală bine ficatul şi se curată de pielite. Se acoperă cu laptele rece şi se lasă cel mult două ore. Separat, se spală cartofii şi se pun să fiarbă în apă cu o lingură de sare.
Se scoate ficatul din lapte şi se fierbe în apă clocotită. Se adaugă rozmarin şi, după ce a fiert, se scurge de apă şi se feliază. Se presară sare şi se stropeşte cu puţin ulei de măsline. Se acoperă rapid cu un şervet, să nu se întărească.
Se topeşte untul, se stinge cu vinul şi cu mierea. Se adaugă usturoiul pisat, sare şi piper. Se fierb până ce capătă consistenţă. Sosul se toarnă peste ficatul fraged. Se asază pe un platou si se serveşte cu cartofii fierţi, traşi în unt şi rozmarin.
Ficat de vită în sos aromat
Pofta buna!
Incoming search terms:
- ficat de vita cu sos