Aperitiv cu dovlecei

Printeaza

O reteta de aperitiv cu dovlecei din: dovlecei, marar, oua, crema de branza, unt, malai, sare grunjoasa, piper, ceapa verde, ou, smantana, mustar, ulei de masline si rosii.

Ingrediente:

  • 3 dovlecei
  • 2 legaturi marar
  • 2 oua
  • 150 g crema de branza
  • 150 g pesmet
  • 50 g unt
  • 3 linguri malai
  • sare grunjoasa
  • piper negru macinat
  • o legatura ceapa verde
  • un ou batut
  • 100 g smantana
  • o lingura mustar
  • ulei de masline
  • rosii pentru ornat

 

Mod de preparare:

Dovleceii se dau pe râzătoa­re si se scurg bine de zeamă. Se topeşte untul în tigaie şi se adaugă pesmetul. Se perpe­leşte până devine auriu. Se pun dovleceii într-un bol si se amestecă cu ouăle, pesmetul, crema de brânză, mărarul tocat mărunt, sare şi piper, după gust.

Se adaugă ceapa verde tăiată mărunt şi se frământă compoziţia. Se modelează în palmă, se trec prin mălai şi ou bătut cu muştar şi se prăjesc în ulei de măsline. Se servesc cu smântâ­nă şi felii de roşii.

Aperitiv cu dovlecei

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.