Carne tocată pe grătar
PrinteazaO reteta de carne tocata la gratar din: usturoi, cimbru, boia de ardei dulce, sare, piper, carne tocata, pesmet, seminte de anason, fruct stea, rosie, branza feta, ou si ulei de masline.
- 3 catei de usturoi
- 1 lingurita cimbru uscat
- boia de ardei dulce
- sare
- piper
- 1 kg carne tocata
- 2 linguri pesmet
- cate 1/2 linguita seminte de anason si fruct stea
- 1 rosie
- 50 g branza feta
- 1 ou
- 3 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Curăţaţi şi spălaţi ceapa şi usturoiul, tocaţi-le mărunt şi amestecaţi jumătate din ele cu cimbrul, boiaua, sarea, piperul şi jumătate din carnea tocată. Formaţi rulouri lungi de grosimea degetului şi aşezaţi-le în frigider.
Prăjiţi într-o tigaie, fără adaos de ulei, pesmetul, seminţele de anason şi fructul stea cca 5 minute, apoi lăsaţi-le să se răcească. Decojiţi roşiile, îndepărtaţi-le seminţele, tăiaţi-le cubuleţe şi adăugaţi-le în tigaie. Fărâmiţaţi brânza.
Amestecaţi totul cu restul de carne, ceapă, usturoi, sare, piper şi ou. Lăsaţi totul în frigider aproximativ 1 oră.
Din acest amestec formaţi fripturi de dimensiunea unei farfurii mai mici. Ungeţi-le cu ulei de măsline ca şi pe rulourile pregătite anterior. Aşezaţi totul pe grătar şi… poftă bună!
Incoming search terms:
- carne tocata la gratar