Paste cu mazăre la tigaie
PrinteazaO reteta de paste cu mazare la tigaie din: mazare, chifla, amestec de carne tocata, ou, ceapa, mustar, sare, piper, unt, ardei grasi, sos de vita, amidon, farfalle si brandy.
- 500 g mazare proaspata (pastai)
- 1 chifla veche de 1 zi
- 300 g amestec de carne tocata
- 1 ou
- 1 ceapa mica
- 1-2 linguri mustar iute
- sare
- piper
- 2 linguri unt topit
- 2 ardei grasi rosii
- 200 ml sos de vita
- 1 lingura amidon
- 350 g farfalle
- eventual 2 linguri brandy
Mod de preparare:
Curăţaţi mazărea. înmuiaţi chifla în apă, stoarceţi-o şi frământaţi-o cu oul şi carnea tocată. Tocaţi ceapa mărunt şi adăugaţi jumătate în amestecul de mai sus împreună cu muştarul, sarea şi piperul, apoi frământaţi. Formaţi chifteluţe din acest amestec şi prăjiţi-le în untul topit cca. 5 minute.
Pregătiţi ardeiul şi tăiaţi-l cubuleţe. Căliţi şi mazărea, ardeiul şi ceapa împreună cu chifteluţele. Stingeţi cu sosul şi lăsaţi mâncarea să fiarbă încet.
Adăugaţi amidonul şi condimentaţi mâncarea cu sare şi piper.
Fierbeţi pastele, scurgeţi-le şi adăugaţi-le în mâncare. Dacă doriţi, aromaţi-o cu puţin brandy.
Paste cu mazăre la tigaie
Pofta buna!