Paste cu mazăre la tigaie

Printeaza

O reteta de paste cu mazare la tigaie din: mazare, chifla, amestec de carne tocata, ou, ceapa, mustar, sare, piper, unt, ardei grasi, sos de vita, amidon, farfalle si brandy.

Ingrediente:

  • 500 g mazare proaspata (pastai)
  • 1 chifla veche de 1 zi
  • 300 g amestec de carne tocata
  • 1 ou
  • 1 ceapa mica
  • 1-2 linguri mustar iute
  • sare
  • piper
  • 2 linguri unt topit
  • 2 ardei grasi rosii
  • 200 ml sos de vita
  • 1 lingura amidon
  • 350 g farfalle
  • eventual 2 linguri brandy

 

Mod de preparare:

Curăţaţi mazărea. înmuiaţi chifla în apă, stoarceţi-o şi frământaţi-o cu oul şi carnea tocată. Tocaţi ceapa mărunt şi adăugaţi jumătate în amestecul de mai sus împreună cu muştarul, sarea şi piperul, apoi frământaţi. Formaţi chifteluţe din acest amestec şi prăjiţi-le în untul topit cca. 5 minute.

Pregătiţi ardeiul şi tăiaţi-l cubuleţe. Căliţi şi mazărea, ardeiul şi ceapa împreună cu chifteluţele. Stingeţi cu sosul şi lăsaţi mâncarea să fiarbă încet.

Adăugaţi amidonul şi condimentaţi mâncarea cu sare şi piper.

Fierbeţi pastele, scurgeţi-le şi adăugaţi-le în mâncare. Dacă doriţi, aromaţi-o cu puţin brandy.

Paste cu mazăre la tigaie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.