Briose cu dovlecei
PrinteazaO reteta de briose cu dovlecei din: dovlecei, morcovi, oua, marar, faina, pesmet, margarina, sare, piper, ceapa, smantana si patrunjel.
- 2 dovlecei
- 2 morcovi
- 4 oua
- o legatura marar
- 4 linguri faina
- 2 linguri pesmet
- 100 g unt sau margarina
- sare
- piper macinat
- o legatura ceapa
- smantana
- patrunjel pentru ornat
Mod de preparare:
Se spală morcovii, dovleceii şi ceapa. Se taie cubuleţe si se pasează cu blenderul. Se adaugă untul moale şi ouăle unul câte unul şi se omogenizează bine.
Se presară pesmetul şi făina cernută.
Se încorporează uşor, să nu se formeze cocoloaşe şi se adaugă în formele de brioşe. Se ornează cu feliuţe de legume tăiate foarte fin. Se coc la 160°C.
După ce s-au rumenit frumos brioşele, se scot şi se servesc simple sau ornate cu pătrunjel şi smântână.
Briose cu dovlecei
Pofta buna!