Guguluf glazurat cu prune
PrinteazaGuguluf glazurat cu prune din: oua, unt, ulei de floarea soarelui, sare, drojdie, lapte, faina, zahar vanilat, coaja de lamaie, zahar pudra, prune, nuci, smantana, unt, scortisoara si esenta de vanilie.
- 4 oua
- 200 g unt
- 4 linguri ulei de floarea soarelui
- un praf sare
- 70 g drojdie proaspata
- 175 ml lapte
- 475 g faina
- 1-2 pliculete zahar vanilat
- coaja de la o lamaie
- 8-10 linguri zahar pudra
pentru umplutura:
- 500 g prune
- 150 g nuci
pentru caramel:
- 100 g zhar
- 4-5 linguri smantana
- 4 linguri unt topit
- scortisoara
- esenta de vanilie
Mod de preparare:
Se pregăteşte pentru început maiaua. Se pune drojdia într-un bol şi se amestecă cu puţin lapte călduţ.
Se omogenizează şi se lasă la dospit 30-40 de minute.
Separat, se cerne făina într-un bol, se presară sare şi se topeşte untul. Se adaugă uleiul şi se lasă la temperatura camerei.
Se adaugă ouăle în făină, restul de lapte, untul topit, zahărul, zahărul vanilat, coaja de lămâie si maiaua.
Se încorporează uşor şi se frământă până ce se dezlipeşte tot aluatul de pe mâini.
Se lasă să crească la temperatura camerei şi se pregăteşte glazura.
Se caramelizează zahărul şi se pune să fiarbă la baie de aburi. Se adaugă smântână, untul şi scorţişoara.
Prunele şi nucile se trec prin glazură şi se aşază pe aluatul întins.
Se rulează şi se aşază în forma tapetată cu hârtie pentru copt. După ce s-a copt, se toarnă restul de glazură si se serveşte.
Guguluf glazurat cu prune
Pofta buna!