Tarta cu vinete

Printeaza

O reteta de tarta cu vinete din: faina, drojdie, lapte, amrgarina, sare, zahar, vanata, broccoli, masline, praz, usturoi, oua, piper si patrunjel.

Ingrediente:

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie
  • 300 ml lapte
  • 150 g unt/margarina
  • sare
  • 1 lingurita rasa de zahar
  • 1 vanata
  • 250 g broccoli
  • 150 g masline tocate fin
  • 1 fir de praz
  • 2 catei de usturoi
  • 2 oua
  • piper
  • patrunjel

 

Mod de preparare:

Din făină, drojdie, lapte, unt, sare şi linguriţa de zahăr formezi o cocă, asemănătoare cu cea pentru plăcintă. Căleşti prazul tocat fin, vânătă şi pătrunjelul în ulei.

Intinzi o foaie şi o ungi cu untul topit şi usturoiul, iar apoi adaugi compoziţia de praz şi vânătă.

Opăreşti broccoli timp de 1 minut în apă, apoi îl rupi în bucăţele mici şi le adaugi împreună cu măslinele tocate fin peste compoziţia de vânătă.

Baţi cele 2 ouă cu sare şi torni amestecul deasupra tartei. Laşi la cuptor la foc potrivit timp de 20-25 de minute.

Tarta cu vinete

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.