Budincă de fasole verde cu carnaţi
PrinteazaBudincă de fasole verde cu carnaţi
- 1/2 kg fasole verde
- 2 cepe
- 2-3 cârnaţi afumaţi
- 50 ml lapte
- 3 ouă
- 1 lingură făină
- ulei
- 1 felie caşcaval
- 1 legătură pătrunjel
- sare.
Mod de preparare:
Cureţi fasolea, o speli şi o pui la fiert în apă cu sare. Separat cureţi ceapa, o tai mărunt şi o pui să se călească în ulei încins. Tai felii şi carnaţii, îi adaugi peste ceapa aurită şi le mai laşi câteva minute pe foc.
Când fasolea este fiartă o strecori bine, o amesteci cu ceapa si carnatii si le pui pe toate intr-un vas care iti incape in cuptor. Amesteci galbenuşurile cu laptele, făina, verdeaţa taiată mărunt si la urma pui albuşurile batute spumă.
Torni compoziţia peste fasole, razi cascavalul deasupra si dai budinca la cuptor pentru 30 de minute.
Budincă de fasole verde cu carnaţi
Poftă bună!
Imi place budinca de fasole verde.