Tort cu martipan şi fructe de pădure

Printeaza

Tort cu martipan şi fructe de pădure din: faina, unt, galbenus, frisca, zahar, sare, martipan, migdale, suc de lamaie, albus, frisca, zahar vanilinat si fructe de padure.

Ingrediente:

aluat:

  • 150 g faina
  • 100 g unt
  • 1 galbenus
  • 1 lingura frisca
  • 50 g zahar
  • sare

umplutura:

  • 50 g martipan varsat
  • 200 g migdale macinate
  • 4-5 linguri suc de lamaie
  • 150 g zahar
  • 1 albus
  • 400 g frisca
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 500 g fructe de padure amestecate

 

Mod de preparare:

Puneţi într-un castron făina, untul, gălbenuşul, 1 lingură frişcă, zahărul şi 1 praf de sare şi bateţi mai întâi cu mixerul, apoi frământaţi aluatul cu mâinile. Formaţi o sferă, înfăşuraţi-o în folie de aluminiu şi lăsaţi-o cca 1 oră la frigider.

Preîncălziţi cuptorul la 200°C. Daţi marţipanul pe răzătoarea fină şi amestecaţi-l cu migdalele, sucul de lămâie, zahărul şi albuşul. 3 întindeţi blatul cât mai subţire pe o suprafaţă presărată cu făină, apoi tapetaţi cu el o formă de tartă (12 x 30 cm) presărată cu pesmet. Formaţi şi o margine de cca. 3 cm.

Întindeţi amestecul cu migdale peste blat şi coaceţi totul cca. 35 de minute la cuptorul încins. Lăsaţi tarta să se răcească peste noapte. Inainte de servire bateţi frişca bine, turnaţi zahărul vanilinat în ploaie şi întindeţi-o peste umplutură. Spălaţi fructele, scurgeţi-le şi uscaţi-le.

Tăiaţi tarta bucăţi şi ornaţi-o cu fructele de pădure.

Tort cu martipan şi fructe de pădure

Pofta buna!

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.