Spaghete bolognese cu sos delicios de rosii si ardei
PrinteazaSpaghete bolognese cu sos delicios de rosii si ardei din: ceapa, usturoi, morcov, ulei de masline, carne tocata, oregano, sare, piper, sos de rosii, supa, vin rosu, ardei gras si spaghete.
Ingrediente:
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 1 morcov
- 2 linguri ulei de masline
- 500 g carne tocata
- 1 lingurita oregano
- sare
- piper
- 3 linguri sos de rosii
- 250 ml vin rosu
- 350 ml supa
- 1 ardei gras rosu
- 400 g spaghete
Mod de preparare:
Curăţaţi ceapa şi usturoiul şi tocaţi-le mărunt. Curăţaţi morcovii şi tăiaţi-i cubuleţe. încingeţi o lingură de ulei într-o tigaie mai mare şi căliţi morcovii, ceapa şi usturoiul, apoi scoateţi-i din tigaie.
Puneţi în tigaie carnea tocată şi prăjiţi-o.
Adăugaţi morcovii, ceapa, usturoiul, oregano, sarea şi piperul şi amestecaţi bine.
Turnaţi vinul şi supa şi fierbeţi totul la foc mic cca 30 de minute. 2 Spălaţi ardeiul, îndepărtaţi-i seminţele, tăiaţi-l cubuleţe şi adăugaţi-l în sos în ultimele 10 minute.
Intre timp, fierbeţi pastele în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj, scurgeţi-le şi amestecaţi-le cu sosul pregătit.
Dacă doriţi, mai presăraţi-le cu piper.
Spaghete bolognese cu sos delicios de rosii si ardei
Poftă bună!