Chiftelute cu salata de cartofi

Printeaza

O reteta de chiftelute cu salata de cartofi din: cartofi, ceapa, supa, otet, sare, piper, chifla, unt, ou, amestec de carne tocata, patrunjel, mustar, castravete si ulei de rapita.

Ingrediente:

  • 500 g cartofi
  • 3 cepe
  • 200 ml supa
  • 6 linguri otet
  • sare
  • piper
  • 1 chifla veche de 1 zi
  • 3 linguri unt topit
  • 1 ou
  • 600 g amestec de carne tocata
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 1 lingura mustar clasic
  • 1 castravete
  • 4 linguri ulei de rapita sau de masline

 

Mod de preparare:

Spălaţi cartofii, fierbeţi-i în coajă cca 20 de minute, curăţaţi-i şi tăiaţi-i felii rotunde. Curăţaţi 2 cepe, tocaţi-le mărunt şi adăugaţi-le peste cartofi.

Incălziţi supa şi amestecaţi-o cu oţet, sare şi piper, turnaţi-o peste cartofi şi lăsaţi-i cca 2 ore să se pătrundă.

Inmuiaţi chifla în apă călduţă, apoi stoarceţi-o. Curăţaţi restul cepei, tocaţi-o mărunt şi căliţi-o într-o linguriţă de unt.

Frământaţi-o împreună cu oul, chifla, carnea tocată, pătrunjelul, muştarul, sarea şi piperul. Formaţi chifteluţe şi prăjiţi-le în untul rămas cca 4 minute.

Spălaţi castravetele, curăţaţi-l şi tăiaţi-l felii subţiri. Adăugaţi-l în salata de cartofi, stropiţi-o cu ulei şi gustaţi-o încă o dată. Serviţi-o alături de chiftele.

Chiftelute cu salata de cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.