Gris copt
PrinteazaO reteta de gris copt din: lapte, zahar vanilat, gris, oua, faina, ulei si zahar.
- 500 ml lapte
- 1 plic zahar vanilat
- 300 g gris
- 2 oua
- faina
- ulei
- 200 g zahar
Mod de preparare:
Fierbi grisul în lapte cu 100 g zahăr, iar când s-a întărit, îl torni într-o tavă de inox udată cu apă pentru a lua forma de pătrat, fără să se lipească de tavă.
Laşi grisul să se răcească şi-l tai pătrate. Baţi ouăle întregi şi încingi uleiul în tigaie. lei câte un pătrat şi-l treci prin făină, apoi ou, exact ca un şniţel.
Prăjeşti toate pătrăţelele şi le pui într-o tavă tapetată cu şerveţele absorbante, înainte de servire presari peste pătrăţelele de griş zahăr amestecat cu zahăr vanilat.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- gris copt