Tagliatele cu sos de smantana
PrinteazaO reteta de tagliatele cu sos de smantana din: tagliatele, sare, ulei de floarea soarelui, unt, smantana, cascaval, bacon afumat, cimbru, rozmarin si piper alb.
- 300 g tagliatele
- sare
- 2-3 lingurite ulei de floarea soarelui
- 75 g unt
- 150 ml smantana
- 100 g cascaval ras
- 200 g bacon afumat sau sunca de York
- cimbru uscat
- rozmarin
- piper alb macinat
Mod de preparare:
Tagliatelele se pun la fiert în apă clocotită, cu sare şi puţin ulei. Se lasă să fiarbă conform instrucţiunilor de pe pachet. După aceea, se scot şi se pun în sită, sub jet de apă rece, apoi se lasă la scurs.
Separat, se topeşte untul în tigaie, după care se adaugă baconul sau şunca tăiate cubuleţe şi se călesc câteva minute atât cât să se rumenească puţin. Se adaugă smântână, caşcavalul ras ţpe răzătoarea mare şi se amestecă. uşor să nu facă cocoloaşe.
Sosul alb se i condimentează cu sare, piper, cimkbru şi rozmarin şi se lasă să se răcorrească la temperatura camerei. Tagliatelele se pun într-un bol şi se amestecă cu sosul alb. Se servesc ornate cu crenguţe de rozmarin şi cimbru.
Tagliatele cu sos de smantana
Pofta buna!
Si cascaval si sunca, parca e prea mult, ori cascaval, ori sunca, asa e cel mai bine