Tagliatele cu sos de smantana

Printeaza

O reteta de tagliatele cu sos de smantana din: tagliatele, sare, ulei de floarea soarelui, unt, smantana, cascaval, bacon afumat, cimbru, rozmarin si piper alb.

Ingrediente:

  • 300 g tagliatele
  • sare
  • 2-3 lingurite ulei de floarea soarelui
  • 75 g unt
  • 150 ml smantana
  • 100 g cascaval ras
  • 200 g bacon afumat sau sunca de York
  • cimbru uscat
  • rozmarin
  • piper alb macinat

 

Mod de preparare:

Tagliatelele se pun la fiert în apă clocotită, cu sare şi puţin ulei. Se lasă să fiarbă conform instrucţiunilor de pe pachet. După aceea, se scot şi se pun în sită, sub jet de apă rece, apoi se lasă la scurs.

Separat, se topeşte untul în tigaie, după care se adaugă baconul sau şunca tăiate cubuleţe şi se călesc câteva minute atât cât să se rume­nească puţin. Se adaugă smântână, caşcavalul ras ţpe răzătoarea mare şi se amestecă. uşor să nu facă cocoloaşe.

Sosul alb se i condimentează cu sare, piper, cimkbru şi rozmarin şi se lasă să se răcorrească la temperatura camerei. Tagliatelele se pun într-un bol şi se amestecă cu sosul alb. Se servesc ornate cu crenguţe de rozmarin şi cimbru.

Tagliatele cu sos de smantana

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Si cascaval si sunca, parca e prea mult, ori cascaval, ori sunca, asa e cel mai bine

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.