Roşii umplute cu carne de miel, mărar şi orez
PrinteazaO reteta delicioasa de rosii umplute cu: zahar, ulei de masline, ceapa, usturoi, carne tocata de miel, scortisoara, pasta de tomate, orez, supa de pui, marar, patrunjel, menta.
- 4 roşii
- 1 praf de zahăr
- 4 linguriţe ulei de măsline grecesc extravirgin, plus extra pentru stropit
- 1 ceapă tocată mărunt
- 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
- 200g de carne tocată de miel
- 1 lingură de scorţişoară măcinată
- 2 linguriţă de pastă de tomate
- 50g de orez cu bob lung
- 100ml supă de pui
- 4 linguriţe de mărar tocat
- 2 linguriţe de pătrunjel tocat
- 1 linguriţă de mentă, tocată
Mod de preparare:
Incălziţi cuptorul la 180° C. Tăiaţi „capacul” roşiilor şi puneţi-l deoparte. Scobiţi pulpa din interior aproape în întregime cu o linguriţă, cu atenţie pentru a nu rupe coaja. Tocaţi mărunt pulpa şi păstraţi sucul. Presăraţi interiorul roşiilor cu puţin zahăr pentru a mai lua din aciditate, apoi asezaţi-le pe o tavă.
Incălziţi două inguriţe de ulei de măsline într-o tigaie încăpătoare, adăugaţi ceapa şi usturoiul, apoi lăsaţi la foc mic timp de 10 minute până devin moi, dar nu se colorează.Adăugaţi carnea de miel, scorţişoara şi pasta de tomate, măriţi focul, apoi prăjiţi până când carnea devine maronie. Adăugaţi pulpa şi sucul roşiilor, orezul şi supa de pui. Condimentaţi bine.
Aduceţi la temperatura de fierbere, apoi lăsaţi la foc mic limp de 15 minute sau până se înmoaie orezul, iar lichidul a fost absorbit. Daţi deoparte la răcit, apoi adăugaţi plantele aromatice şi amestecaţi.
Umpleţi roşiile cu amestecul de carne până sus, puneţi le capacul, stropiţi-le cu două linguriţe de ulei de măsline, adăugaţi trei linguri de apâ în tavă şi daţi la copt timp de 35 de minute. Serviţi-le calde sau reci, cu salată şi pâine crocantă.
Pofta buna!