Prăjitură cu aluat fărâmiţat
PrinteazaPrajitura cu aluat faramitat din: cirese, piersici, unt, zahar, zahar vanilinat, sare, scortisoara, migdale si faina.
- 250 g cirese din compot
- 750 g piersici coapte, tari
- 200 g unt
- 160 g zahar
- 2 plicuri zahar vanilinat
- 1 praf de sare
- 1/2 lingurita scortisoara macinata
- 150 g migdale macinate
- 275 g faina
Mod de preparare:
Indepărtaţi sâmburii cireşelor. Crestaţi piersicile în cruce, opăriţi-le puţin şi îndepărtaţi-le pielea.Tăiaţi-le în jumătate, apoi în câte 6 felioare. Preîncălziţi cuptorul la 195°C. Ungeţi cu unt o formă de plăcintă (0 26 cm).
Puneţi într-un castron untul, zahărul, zahărul vanilinat, sarea, scorţişoara, migdalele şi făina. Frământaţi-le mai întâi cu robotul, apoi cu mâinile până obţineţi aluatul fărâmiţat. Puneţi % din el în formă şi presaţi-l, lăsând o margine de 2 cm.
Aşezaţi fructele, apoi aluatul rămas. Fărâmiţaţi-I cu degetele. Daţi prăjitura 40-45 de minute la cuptor, apoi scoateţi-o şi lăsaţi-o să se răcească pe un tocător. Dacă doriţi, serviţi-o cu frişcă sau sos de vanilie.
Prăjitură cu aluat fărâmiţat
Poftă bună!