Peşte cu legume de vară
PrinteazaPeşte cu legume de vară
- 1 kg peşte
- 2 morcovi
- 2 vinete
- 2 dovlecei mici
- 2 ardei graşi
- o mână de fasole verde
- 1/2 ţelină
- 2 cepe
- 7-8 roşii
- o ceşcuţă de vin alb
- 1-2 rămurele de cimbru
- 1 legătură de pătrunjel
Mod de preparare:
Cureţi peştele foarte bine, îl speli, îl presari cu sare şi, dacă e o bucată de la burtă, îi pui cimbru în interior. Dacă ai bucăţi din zona cozii, mărunţeşti cimbrul şi-l presari peste peşte. Cureţi întâi ceapa, o tai şi o pui să se înăbuşe în ulei.
Când s-a aurit o scoţi şi în aceeaşi tigaie pui să se călească morcovii, dovleceii şi vinetele tăiate toate rondele. Adaugi şi fasolea curăţată de capete şi ruptă bucăţi mai mici, ardeii tăiaţi beţişoare şi laşi totul pe foc timp de 20 minute.
Ungi cu ulei un vas care merge la cuptor, aşezi un pat de legume apoi peştele şi acoperi cu restul de cantitatii de legume. Acoperi totul cu rondele de rosii, pui si vinul si dai totul la cuptor pentru 20 de minute. La masă il aduci presărat cu pătrunjel fin.
Peşte cu legume de vară
Poftă bună!