Fusilli cu rucola, cârnaţi şi fenicul
PrinteazaFusilli cu rucola, cârnaţi şi fenicul din: fusilli, carnati de porc, usturoi, ardie iute, seminte de fenicul, smantana, mustar cu boabe, parmezan si frunze de rucola.
- 350 g de paste fusilli
- 6 carnati de porc de calitte
- 2 catei de usturoi, feliati
- 1 ardei iute rosu, feliat, fara seminte
- 1 lingura cu varf seminte de fenicul
- 3 linguri smantana pentru gatit
- 1 lingurita de mustar cu boabe
- 2 linguri parmezan ras, plus extra pentru servit
- 100 g frunze de rucola
Mod de preparare:
Găteşte pastele conform instrucţiunilor de pe pachet. între timp, scoate carnea din cârnaţi, încinge o tigaie la foc puternic şi rumeneşte-o, amestecând cu o lingură de lemn. Când s-a rumenit, împinge-o la marginea tigăii.
Adaugă usturoiul, ardeiul iute şi seminţele de fenicul în centrul tigăii şi prăjeşte-le 45 de secunde, până se eliberează aroma. Amestecă-le apoi cu carnea din cârnaţi, asezonează şi adaugă smântână, boabele de muştar şi parmezanul. Ţine tigaia pe foc mic până sunt gata pastele.
Scurge pastele, păstrând câteva linguri de apă, şi pune-le în tigaie. Amestecă-le cu sosul de cârnaţi, adăugând apă de la paste, dacă e nevoie. Adaugă rucola, stinge focul şi aranjează pastele în farfurii. Serveşte-le cu extra parmezan.
Fusilli cu rucola, cârnaţi şi fenicul
Pofta buna!