Tocana de vinete
PrinteazaO reteta de tocana de vinte din: vinete, ceapa, rosii, ulei, usturoi, piper si sare.
- 5-6 vinete
- 300 g ceapa
- 300 g rosii
- 100 ml ulei
- 1 capatana de usturoi
- piper
- sare
Mod de preparare:
Tai vinetele (cu un cuţit inoxidabil) în bucăţi şi le opăreşti în apă cu sare, apoi le scurgi şi le prăjeşti, pe rând, în ulei, după care, în acelaşi ulei, prăjeşti ceapa tăiată mărunt.
Când ceapa s-a rumenit, adaugi usturoiul tocat, vinetele, roşiile, curăţate de pieliţă, apă caldă, piper, sare şi laşi să dea totul într-un clocot, după care introduci cratiţa în cuptor şi o ţii până scade mâncarea şi se rumeneşte pe deasupra.
Tocana de vinete
Pofta buna!
Incoming search terms:
- tocana de vinete