Reteta zilei: Burgeri de somon cu maioneza de capere
PrinteazaBurgeri de somon cu maioneza de capere din: capere, maioneza, suc de lamaie, marar, sare, piper, telina, ceapa, arpagic, faina, migdale, ou, sos sriracha, suc de lamaie, somon, chifle, salata verde si rosii.
Ingrediente maioneza de capere:
- 2 linguri caperei fin tocate
- 1/4 ceasca maioneza
- 2 linguri suc de lămâie
- 1 lingura mărar
- sare si piper dupa gust
Ingrediente burgeri:
- 1/2 ceasca telina, tocata
- 1/4 ceasca ceapa, tocata
- 1/4 arpagic ceasca , tocat
- 1/2 cana faina
- 1/2 cană de migdale
- 1 ou
- 1 lingura sos Sriracha
- 1 lingura suc de lămâie
- sare si piper dupa gust
- 300-400 g somon taiat cubulete
- ulei de măsline
Optional:
- chifle, salata verde si rosii pentru servire
Mod de preparare:
Scurgeti caperele si taiati-le fin. Într-un castron mic amestecati împreună caperele tocate, maioneza, sucul de lămâie si mărarul.
Asezonati cu sare si piper dupa gust. Dati la frigider in timpul prepararii burgerilor.
Măruntiti telina, ceapa, arpagicul apoi adaugati la procesorul de alimente cu făina, migdalele, oul, sosul Sriracha, sucul de lamaie, sare si piper.
Adăugați cuburile de somon si procesati pana obtineti un aluat omogen.
Formati burgeri apoi pe care ii puneti pe gratarul incins in prealabil.
Ungeti burgerii cu ulei de masline pe ambele parti pentru a evita lipirea acestora de gratar.
Lasati cateva minute pe fiecare parte.
Serviti fierbinte burgerii cu maioneză de capere.
Optional se pot servi cu chifle, salata verde si rosii.
Burgeri de somon cu maioneza de capere
Pofta buna!