Reteta zilei: Burgeri de somon cu maioneza de capere

Printeaza

Burgeri de somon cu maioneza de capere din: capere, maioneza, suc de lamaie, marar, sare, piper, telina, ceapa, arpagic, faina, migdale, ou, sos sriracha, suc de lamaie, somon, chifle, salata verde si rosii.

 

Ingrediente maioneza de capere:

  • 2 linguri caperei fin tocate
  • 1/4 ceasca maioneza
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 1 lingura mărar
  • sare si piper dupa gust

Ingrediente burgeri:

  • 1/2 ceasca telina, tocata
  • 1/4 ceasca ceapa, tocata
  • 1/4 arpagic ceasca , tocat
  • 1/2 cana faina
  • 1/2 cană de migdale
  • 1 ou
  • 1 lingura sos Sriracha
  • 1 lingura suc de lămâie
  • sare si piper dupa gust
  • 300-400 g somon taiat cubulete
  • ulei de măsline

Optional:

  • chifle, salata verde si rosii pentru servire

 

Mod de preparare:

Scurgeti caperele si taiati-le fin. Într-un castron mic amestecati împreună caperele tocate, maioneza, sucul de lămâie si mărarul.

Asezonati cu sare si piper dupa gust. Dati la frigider in timpul prepararii burgerilor.

Măruntiti telina, ceapa, arpagicul apoi adaugati la procesorul de alimente cu făina, migdalele, oul, sosul Sriracha, sucul de lamaie, sare si piper.

Adăugați cuburile de somon si procesati pana obtineti un aluat omogen.

Formati burgeri apoi pe care ii puneti pe gratarul incins in prealabil.

Ungeti burgerii cu ulei de masline pe ambele parti pentru a evita lipirea acestora de gratar.

Lasati cateva minute pe fiecare parte.

Serviti fierbinte burgerii cu maioneză de capere.

Optional se pot servi cu chifle, salata verde si rosii.

 

Burgeri de somon cu maioneza de capere

Burgeri_de_somon_cu_maioneza_de_capere_9

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.