Supă crema de orez cu zeama de lamaie
PrinteazaO reteta simple si delicioasa de supa crema de orez cu zeama de lamaie din: supa de carne, orez, unt, faina, smantana si zeama de lamaie.
- 1,5 1 supă de carne
- 300 g orez
- 50—60 g unt
- 1 linguriţă făină
- 3 gălbenuşuri
- 1—2 linguri smîntînă
- cîteva picături de zeamă de lămîie
Mod de preparare:
Alegem şi spălăm orezul. Il punem la fiert în apă clocotită sau în supă de carne ori de pasăre. Cînd este fiert foarte bine, dăm orezul fierbinte prin sită.
Dacă orezul este prea scăzut, adăugăm apă clocotită sau supă de carne fierbinte, pînă trece tot prin sită. Apoi punem piureul de o parte.
Infierbîntăm unt proaspăt într-o oală, presărăm făina amestecînd, stingem cu 1/2 polonic de apă clocotită sau supă de carne şi, amestecînd mereu cu telul, adăugăm piureul de orez. Apoi turnăm restul de supă de carne sau de pasăre, amestecînd pînă clocoteşte supa.
După ce supa a clocotit cîteva minute, observăm dacă este groasă şi adăugăm apă clocotită. sau zeamă de carne; dacă este prea subţire, tragem oala pe colţul plitei şi lăsăm să scadă supa încet.
Supa de orez se drege cu gălbenuşuri bine bătute şi, cine doreşte, cu cîteva picături de zeamă de lămîie.
Peste gălbenuşuri turnăm supa fierbinte şi ţinem pe baia de apă pînă ce servim la masă. In gălbenuşuri putem adăuga 1—2 linguri de smîntînă proaspătă.
Poftă bună!