Supă crema de orez cu zeama de lamaie

Printeaza

O reteta simple si delicioasa de supa crema de orez cu zeama de lamaie din: supa de carne, orez, unt, faina, smantana si zeama de lamaie.

Ingrediente:Supă crema de orez cu zeama de lamaie

  • 1,5 1 supă de carne
  • 300 g orez
  • 50—60 g unt
  • 1 linguriţă făină
  • 3 gălbenuşuri
  • 1—2 linguri smîn­tînă
  • cîteva picături de zeamă de lămîie

 

Mod de preparare:

Alegem şi spălăm orezul. Il punem la fiert în apă clocotită sau în supă de carne ori de pasăre. Cînd este fiert foarte bine, dăm orezul fierbinte prin sită.

Dacă ore­zul este prea scăzut, adăugăm apă cloco­tită sau supă de carne fierbinte, pînă tre­ce tot prin sită. Apoi punem piureul de o parte.

Infierbîntăm unt proaspăt într-o oală, presărăm făina amestecînd, stingem cu 1/2 polonic de apă clocotită sau supă de carne şi, amestecînd mereu cu telul, adăugăm piureul de orez. Apoi turnăm restul de supă de carne sau de pasăre, amestecînd pînă clocoteşte supa.

După ce supa a clocotit cîteva minute, observăm dacă este groasă şi adăugăm apă cloco­tită. sau zeamă de carne; dacă este prea subţire, tragem oala pe colţul plitei şi lăsăm să scadă supa încet.

Supa de orez se drege cu gălbenuşuri bine bătute şi, cine doreşte, cu cîteva picături de zeamă de lămîie.

Peste gălbenuşuri turnăm supa fierbinte şi ţinem pe baia de apă pînă ce servim la masă. In gălbenuşuri putem adăuga 1—2 linguri de smîntînă proaspătă.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.