Ficat cu rodie si ceapa rosie

Printeaza

O reteta de ficat cu rodie si ceapa rosie din: ficat de curcan, lapte, rodie, ulei de masline, ceapa rosie, otet balsamic, sare grunjoasa, piper si patrunjel.

Ingrediente:

  • 500 g ficat de curcan
  • 500 ml lapte
  • o rodie mare
  • 2 cepe rosii
  • 2-3 lingurite ulei de masline
  • 2-3 lingurite otet balsamic
  • sare grunjoasa
  • piper negru maicnat
  • patrunjel pentru ornat

 

Mod de preparare:

Se pun bucăţile de ficat .’ într-un bol şi se toarnă laptele rece. Se lasă 1-2 ore şi în timpul acesta se curăţă rodia şi se zdrobesc bobitele. Peste ele se adaugă uleiul, oţetul, sarea, piperul şi ceapa solzişori. Se amestecă bine şi se lasă câteva minute la macerat.

Intre timp, se încinge grăta¬rul, se unge cu puţină grăsime şi se aşază bucăţile de ficat. Se rumenesc şi se iau de pe grătar. Se feliază şi se amestecă cu sosul de rodii şi ceapă. Se ornează cu pătrunjel verde.

Ficat cu rodie si ceapa rosie

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Rodie si ficat? nu mi se pare o combinatie stralucita

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.