Crumble de prune
PrinteazaCrumble de prune din: unt, zahar brun, faina, nuca, sare, prune, zahar vanilat, scortisoara, coaja de lamaie si lamaie.
Ingrediente:
pentru aluat:
- 200 g unt
- 200 g zahar brun
- 350 g faina
- 100 g nuca macinata
- un praf sare
- un kg prune
pentru umplutura:
- 100 g unt
- un plic zahar vanilat
- o lingurita scortisoara
- coaja de la o lamaie
- o lamaie
- 3-4 linguri zahar
Mod de preparare:
Se cerne făina, se adaugă nuca măcinată, untul, sarea, zahărul şi se frământă bine. Se lasă aluatul la rece în frigider.
Separat, se spală şi se curăţă prunele de sâmburi. Se topeşte untul, se călesc prunele cu zahărul.
Se adaugă zeama şi coaja de lămâie şi, la final, zaharul vanilat.
Se ia aluatul şi se dă pe răză- toarea mare. Se aşază un strat de aluat ras, unul de prune etc.
Se presară scorţişoară şi, la final, un alt strat de aluat.
Se presară zahăr brun şi se coace până se rumeneşte frumos.
Crumble de prune
Pofta buna!