Baclava cu fistic
PrinteazaO reteta de baclava cu fistic din: foi de placinta, unt, nuca, fistic, zahar, coaja de lamaie, sare, zahar, baton de vanilie, coaja de lamaie, miere, nuca si fistic.
- 500 g foi de placinta
- 150 g unt
pentru umplutura:
- 500 g nuca macinata
- 150 g fistic macinat
- 100 g zahar
- coaja de la o lamaie
- un praf sare
pentru sirop:
- 400 g zahar
- 500 ml apa
- un baton de vanilie
- coaja de la 2 lamai
- miere pentru uns
- nuca
- fistic
Mod de preparare:
Se pregăteşte umplutura. Se macină nucile si se amestecă cu zahăjul, fisticul Si coaja de lămâie. Se presară un praf de sare si se lasă la temperatura camerei.Se topeşte untul si se lasă să se răcorească. Se topeşte zahărul, se caramelizea- ză si se adaugă apoi apa. Se fierb 30- 40 de minute si se adaugă la final coaja de lămâie si vanilia.
Se ung foile de plăcintă cu untul topit. Se suprapun trei foi, şi se pune umplutura, apoi câte o foaie si umplutura până rămân la final trei foi care se pun deasupra. Se rulează si se a$ază în tavă. Se taie bucăţi, se ung cu miere, se presară fistic şi se bagă în cuptor.
După ce s-au copt, se scot şi se acoperă cu siropul pregătit. Se sen/esc ornate cu nucă şi fistic.
Baclava cu fistic
Pofta buna!
Pacat ca nu vad cum arata
E prea dulce baclavaua