Briose cu zmeura
PrinteazaO reteta de briose cu zmeura din: unt, faina integrala, faina alba, praf de copt, mac, oua, zahar, smantana, lapte, unt, coaja de limetta, zmeura si zahar pudra.
- 30 g unt
- 1 pahar (200 ml) faina integrala
- 1 pahar (20 ml ) faina alba
- 1 lingurita praf de copt
- 3 linguri mac macinat
- 2 oua
- 8 linguri zahar
- 1 pahar (200 ml) smantana
- 5 linguri lapte
- 8 linguri unt topit
- coaja rasa de la 1/2 limetta
- 150 g zmeura
- zahar pudra
Mod de preparare:
Se topeşte untul într-o crăticioară. Se clătesc formele de silicon cu apă rece şi se lasă să se usuce; se ung apoi cu unt. Se amestecă sortimentele de făină cu praful de copt şi macul. Separat, se bat ouăle cu o furculiţă şi se înglobează treptat smântână şi laptele.
Se adaugă coaja de limettă la untul topit şi se toarnă peste compoziţia de ouă; în final, se înglobează amestecul de făină. Se repartizează în forme câte puţin aluat şi se aşază câte 2 boabe de zmeură; se întinde deasupra restul de aluat, astfel încât formele să fie pline pe trei sferturi.
Deasupra se repartizează restul de zmeură. Se încinge cuptorul la 200 °C şi se coc brioşele cca 17-19 min. la mijlocul cuptorului. Se lasă să se răcească; înainte de servire se transferă din formele de silicon în manşete de hârtie şi se pudrează cu zahăr.
Briose cu zmeura
Pofta buna!