Friptură de berbecuţ cu fasole în stil grecesc
PrinteazaO reteta de Friptură de berbecuţ cu fasole în stil grecesc din: carne de berbecut, ulei de masline, usturoi, ceapa, piure de rosii, marar, otet de vin rosu, supa de pui, fasole si branza feta.
- 500 g carne de berbecut
- 1 1/2 lingura ulei de masline
- 3 catei de usturoi, zdrobiti
- 1 ceapa mare, tocata
- 2 linguri piure de rosii
- 1 legatura mica de marar, tocata
- 1 lingura otet de vin rosu
- 500 ml supa de pui
- 2×400 g de fasole cu bob mare din conserva, scursa bine
- 2 linguri de branza feta, faramitata
Mod de preparare:
Masează carnea de berbecuţ cu 1/2 lingură de ulei şi 1 căţel de usturoi. Asezonează şi las-o la marinat în timp ce prepari fasolea (deşi este recomandat să o laşi 2 ore ca să se frăgezească bine).
Incinge uleiul rămas într-o tigaie, adaugă ceapa şi usturoiul şi asezonează. Sotează totul timp de 8 minute, până se înmoaie ceapa, apoi adaugă piureul de roşii, mărarul tocat, oţetul, supa şi fasolea. Fierbe totul 15 minute, până când se evaporă majoritatea lichidului.
Intre timp, încinge bine o tigaie şi frige carnea de berbecuţ pe toate părţile, timp de 5 minute. Las-o să se odihnească, acoperită cu folie de aluminiu, timp de 5 minute. Taie carnea în felii groase şi serveşte cu fasolea, presărată cu brânză feta şi frunze de mărar
Friptură de berbecuţ cu fasole în stil grecesc
Pofta buna!