Bezea norvegiana
PrinteazaBezea norvegiana din: faina, zahar pudra, albusuri, praf de copt, lamaie, capsuni, zahar, frisca, pulpa de nuca de cocos si sirop de capsuni.
- 125 g faina
- 375 g zahar pudra
- 10 albusuri
- 1 1/2 lingurita praf de copt
- 1 lamaie
- 300 g capsuni
- 45 g zahar
- 250 ml frisca
- 175 g pulpa de nuca de cocos
- 1 lingura sirop de capsuni
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200 °C. Se cerne de 4 ori făina şi 100 g zahăr pudră. Făina se amestecă apoi împreună cu praful de copt. Se bat rapid albuşurile; se înglobează treptat 175 zahăr pudră şi se bate până ce se obţine o consistenţă cremoasă.
Se încorporează treptat amestecul de făină. Compoziţia se aşază într-o formă de tort (0 22 cm) şi se coace la cuptor cca 40 min. In primele 30 min. de coacere nu se deschide uşa cuptorului. Când se termină timpul de coacere, bezeaua se scoate din cupior şi se desprinde din formă.
Se rade coaja de lămâie şi se storc 2 linguri de suc. Se pasează căpşunile cu zahăr şi suc de lămâie; se înglobează pulpa de cocos şi se dă la congelator cca 20 min. Când compoziţia devine tare şi tartinabilă, se repartizează pe tort.
Apoi se îmbracă tortul în frişcă bătută cu 50 g zahăr pudră şi coajă de lămâie. Se dă la congelator 3 ore. Se taie cu un cuţit electric.
Bezea norvegiana
Pofta buna!