Tocănită de vită
PrinteazaO reteta de tocanita de vita din: pulpa de vita, cartofi, ardei grasi, ceapa, ulei, boia, sare si piper.
- 350 g pulpa de vita
- 500 g cartofi
- 3 ardei grasi (2 rosii, 1 verde)
- 2 cepe albe
- 4 linguri cu ulei
- boia
- sare
- piper
Mod de preparare:
Toaca mărunt ceapa, pune-o într-o crăticioară şi căleşte-o în ulei vreo trei minute. Spală carnea şi tai-o în cubuleţe. Adaug-o peste ceapa călită. Toarnă o cănuţă cu apă, pune capacul şi lasă să se înăbuşe.
Separat, spală şi taie cartofii în cubuleţe. Pune-i în crăticioară, toarnă două ceşcuţe cu apă şi lasă să fiarbă toate ingredientele vreo jumătate de oră, până ce scade apa.
Taie ardeii în fâşii, pune-i peste celelalte ingrediente şi mai lasă pe foc trei minute. Adaugă un praf de chili, sare, piper şi serveşte imediat.
Tocănită de vită
Pofta buna!