Galette cu legume de vară
PrinteazaGalette cu legume de vară din: faina, unt, sare, oregano, dovlecei, vinete, rosii cherry, ardei capia si ciuperci.
pentru aluat:
- 250 g faina
- 125 g unt rece taiat cubulete
- 1 lingura rasa de sare
- 1 lingurita rasa de oregano
- 75 ml apa rece
pentru umplutura:
- 2 dovlecei
- 2 vinete
- rosii cherry
- 2 ardei capia
- 300 g ciuperci de padure
Mod de preparare:
Amesteci în robotul de bucătărie făina, sarea, condimentele şf untul. Când compoziţia are aspect de firimituri, torni treptat apă rece şi amesteci până când aluatul se încheagă. Il înveleşti în folie şi îl laşi în frigider minim 30 de minute.
Intre timp, pregăteşti legumele: tăiate bucăţi mari, le aranjezi pe o tavă cu hârtie de copt, le stropeşti cu ulei de măsline şi presari sare. Coci legumele la foc mediu circa 20 de minute, apoi le scurgi de zeama lăsată. Pe blatul de lucru presărat cu făină, întinzi aluatul în formă de disc cu grosimea de 3-4 mm şi îl transferi apoi pe o hârtie de copt.
Aşezi legumele în centrul discului, lăsând margini libere de vreo 5 cm, apoi aduni marginile peste umplutură şi coci tarta la foc mediu timp de 40-45 de minute. Poţi servi tarta caldă sau rece.
Galette cu legume de vară
Pofta buna!