Galette cu legume de vară

Printeaza

Galette cu legume de vară din: faina, unt, sare, oregano, dovlecei, vinete, rosii cherry, ardei capia si ciuperci.

Ingrediente:

pentru aluat:

  • 250 g faina
  • 125 g unt rece taiat cubulete
  • 1 lingura rasa de sare
  • 1 lingurita rasa de oregano
  • 75 ml apa rece

pentru umplutura:

  • 2 dovlecei
  • 2 vinete
  • rosii cherry
  • 2 ardei capia
  • 300 g ciuperci de padure

 

Mod de preparare:

Amesteci în ro­botul de bucătărie făina, sarea, condimentele şf untul. Când com­poziţia are aspect de firimituri, torni treptat apă rece şi amesteci până când aluatul se încheagă. Il înveleşti în folie şi îl laşi în frigider minim 30 de minute.

Intre timp, pregăteşti legumele: tăiate bucăţi mari, le aranjezi pe o tavă cu hâr­tie de copt, le stropeşti cu ulei de măsline şi presari sare. Coci le­gumele la foc mediu circa 20 de minute, apoi le scurgi de zeama lăsată. Pe blatul de lucru presărat cu făină, întinzi aluatul în formă de disc cu grosimea de 3-4 mm şi îl transferi apoi pe o hârtie de copt.

Aşezi legumele în centrul discu­lui, lăsând margini libere de vreo 5 cm, apoi aduni marginile peste umplutură şi coci tarta la foc me­diu timp de 40-45 de minute. Poţi servi tarta caldă sau rece.

Galette cu legume de vară

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.