Risotto la cuptor cu ardei gras

Printeaza

O reteta de Risotto la cuptor cu ardei gras din: ulei, ceapa, orez, vin, rosii, ardei, supa de legume, patrunjel si parmezan.

Ingrediente:

  • 1 lingura cu ulei
  • 1 ceapa, taiata marunt
  • 300 g orez
  • 100 ml de vin alba (optional, sau poti adauga mai multa supa)
  • 400 g rosii tocate din conserve
  • 200 g ardei copti
  • 500 ml supa de legume
  • 1 mana de patrunjel, tocat marunt
  • parmezan, la servire (optional)

 

Mod de preparare:

Incălzeşte cuptorul la 200° C/gaz 6. Incinge uleiul într-uri vas termorezistent, apoi căleşte ceapa timp de câteva minute, până se înmoaie. Măreşte intensitatea focului, adaugă orezul, amestecă şi mai căleşte 1 minut.

Toarnă vinul, amestecând până se evaporă, apoi adaugă roşiile, ardeii şi 400ml de supă. Acoperă cu un capac şi coace timp de 25 de minute, până când orezul se înmoaie şi devine cremos.

Adaugă supa rămasă şi pătrunjelul, asezonează şi presară parmezan, în funcţie de preferinţe.

Risotto la cuptor cu ardei gras

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.