Supă de rădăcinoase
PrinteazaO reteta de supa de radacinoase din: ceapa, morcovi, cartofi, telina, gulie, usturoi, smantana, ou, ulei si sare. Pentru un gust fin şi surprinzător, adaugă puţină coajă rasă şi zeama de la două portocale mari.
- 1 ceapa
- 4 morcovi
- 2 cartofi
- 1 telina
- 1 gulie
- 2 catei de usturoi
- 200 ml smantana
- 1 ou
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Curăţă legumele şi taie-le în bucăţi mari, iar ceapa toac-o julien. încinge ulei într-o cratiţă şi căleşte ceapa până ce se înmoaie (vreo 3-4 minute), adaugă usturoiul pisat şi apoi legumele. Căleşte-le până ce îşi schimbă toate culoarea.
Adaugă apă cât să depăşească legumele cu o palmă, potriveşte gustul de sare şi lasă să fiarbă vreo 25 de minute, la foc iute şi acoperit. Pasează legumele la blender şi adaugă apă dacă supa a ieşit prea groasă.
Bate oul cu smântână, adaugă supă puţin câte puţin, apoi toarnă totul în cratiţă şi amestecă. Dă totul într-un clocot şi stinge focul. Serveşte supa cu crutoane şi o linguriţă de smantana.
Supă de rădăcinoase
Pofta buna!
Incoming search terms:
- supa de radacinoase