Dovlecei umpluți cu carne de vită și legume din: dovlecei, carne de vita tocata, ceapa, usturoi, ardei gras, rosie, ulei de masline, sare, piper, branza. Această rețetă este potrivită pentru 4 porții. Această rețetă de dovlecei umpluți cu carne de vită și legume este o opțiune sănătoasă și gustoasă, potrivită pentru cină sau prânz. […]
Dovlecei umpluţi cu orez şi legume
PrinteazaDovlecei umpluţi cu orez şi legume din: orez, fasole verde, fasole rosie, porumb, ceapa, dovlecei, ulei, sare, piper, rosii, patrunjel.
Ingrediente:
- 100 g orez
- 100 g fasole verde
- o conservă fasole roşie
- 100 g boabe de porumb
- o ceapă
- 4 dovlecei
- 100 ml ulei de floarea- soarelui
- sare
- piper
- roşii
- pătrunjel
Mod de preparare:
Dovleceii se spală, se taie în jumătăţi, se scoate mijlocul de la fiecare cu o lingură, se presară dovleceii cu sare şi se pun cu gura în jos pe un grătar.
Ceapa tocată se pune la călit în uleiul încins. Se adaugă miezul de dovlecei tocat mărunt, se călesc până devin aurii şi se pune orezul spălat.
Se căleşte două minute, se toarnă două căni cu apă, se presară sare şi piper.
Când orezul este pe jumătate fiert se pun fasolea verde tăiată bucăţi mai mici, fasolea boabe roşie şi boabele de porumb.
Se presară puţin pătrunjel tocat şi se mai lasă pe foc zece minute.
Se umplu dovleceii cu orez, se aşază într-o tavă şi se toarnă apă până la jumătatea dovleceilor.
Se introduc în cuptor şi se coc la foc potrivit până se înmoaie. Se scot din tavă, se presară pătrunjel tocat şi se servesc imediat.
Dacă se doreşte, se mai pot adăuga la orez şi roşii tăiate felii.
Pofta buna!
poate iti place si:
Dovlecei umpluți cu carne de vită și legume
Ardei si dovlecei umpluti cu soia
Ardei si dovlecei umpluti cu soia din: soia, ardei, dovlecei, ulei de masline, orez, marar, ou, sare, condiment, bulion, rosii, patrunjel. Ingrediente: 50 g soia granule 4 ardei graşi 2 dovlecei 100 ml ulei de măsline 1 lingură orez 1 legătură mărar 1 ou sare condiment din legume uscate 1/2 lingurită cimbru uscat 2 linguri […]
Pofta buna!