Sos picant de ardei

Printeaza

O reteta de sos picant de ardei din: rosii, ardei capia, ceapa, ardei iute, usturoi, telina, cuisoare, sare, piper si ulei.

Ingrediente:

  • 3 kg roşii
  • 1 kg ardei capia roșu și verde
  • 7 cepe
  • 7 ardei iute
  • 5 căței de usturoi
  • frunze de ţelină
  • cuişoare
  • sare
  • piper
  • 300 ml ulei

 

Mod de preparare:

Spală roșiile coapte și trece-le prin separator. Pune sucul la fiert într-o oală cu fund gros. Când începe să fiarbă, spumează și redu flacăra, amestecând mereu. Lasă până scade un sfert din compoziţie. Spală și coace ardeii capia, pune-i cu sare într-un vas acoperit și lasă-i să se răcorească.

Apoi curăţă-i de coajă și cotoare, taie-i felii. Între timp, călește în ulei ceapa tocată și usturoiul. Adaugă ardeii și ceapa în sucul de roșii, ardeii iuţi tocaţi, 4-5 cuișoare, câteva boabe de piper, sare și mai lasă să fiarbă 15 minute. Pune totul în borcane de 400 g, închide ermetic și sterilizează o jumătate de oră.

Sos picant de ardei

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.