Sos picant de ardei
PrinteazaO reteta de sos picant de ardei din: rosii, ardei capia, ceapa, ardei iute, usturoi, telina, cuisoare, sare, piper si ulei.
- 3 kg roşii
- 1 kg ardei capia roșu și verde
- 7 cepe
- 7 ardei iute
- 5 căței de usturoi
- frunze de ţelină
- cuişoare
- sare
- piper
- 300 ml ulei
Mod de preparare:
Spală roșiile coapte și trece-le prin separator. Pune sucul la fiert într-o oală cu fund gros. Când începe să fiarbă, spumează și redu flacăra, amestecând mereu. Lasă până scade un sfert din compoziţie. Spală și coace ardeii capia, pune-i cu sare într-un vas acoperit și lasă-i să se răcorească.
Apoi curăţă-i de coajă și cotoare, taie-i felii. Între timp, călește în ulei ceapa tocată și usturoiul. Adaugă ardeii și ceapa în sucul de roșii, ardeii iuţi tocaţi, 4-5 cuișoare, câteva boabe de piper, sare și mai lasă să fiarbă 15 minute. Pune totul în borcane de 400 g, închide ermetic și sterilizează o jumătate de oră.
Sos picant de ardei
Pofta buna!