Arancini
PrinteazaArancini este o specialitate a bucătăriei siciliene. Este vorba despre o minge de orez prăjit, cu diametrul de 8-10 cm, umplută cu ragu (carne tocată), mozzarella şi mazăre boabe.
Numele derivă din culoarea tipică ce seamănă cu cea a portocalei, în partea orientală a insulei, arancinile pot fi întâlnite şi cu o formă conică.
Poate te itnereseaza si Arancini cu mazăre şi carne
Ingrediente:
- 1 kg carne tocata
- 1/2 ceasca pesmet
- 300 g mozzarella
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- 1 l suc de rosii
- 1 cutiuta de mazare boabe
- 1 kg orez
- 2 l ulei de arahide
Mod de preparare:
Speli orezul, îl fierbi şi îl laşi la răcit. între timp, tai morcovii şi ceapa mărunt, adaugi carnea tocată, sucul de roşii şi laşi totul la foc potrivit timp de 1/2 oră.
Când e gata răcit orezul, îl amesteci cu mazărea boabe şi cu mozzarella, după care iei în palmă un pic din amestec, adaugi în centru puţină carne şi puţin din sucul care a ieşit din carnea tocată, apoi mai iei un pic de amestec de orez şi rotunjeşti în palme până îţi iese rotundă arancina, ca o minge.
Când ai terminat de modelat toate aran- cinele, le treci prin pesmet şi le laşi să stea cam 10 minute pentru a deveni mai crocante, lei o tigaie, pui uleiul la încins, după care adaugi arancinele (uleiul trebuie să treacă peste ele) şi le laşi până se rumeneşte bine pesmetul
. Consumi arancinele calde.
Arancini
Pofta buna!
Incoming search terms:
- arancini reteta
- reteta arancini
Ce sunt arancini astia?
Nu vezi, niste chestii umplute