Arancini

Printeaza

Arancini este o specialitate a bucătăriei siciliene. Este vorba despre o minge de orez prăjit, cu diametrul de 8-10 cm, umplută cu ragu (carne tocată), mozzarella şi mazăre boabe.

Numele derivă din culoarea tipică ce seamănă cu cea a portocalei, în partea orientală a insulei, arancinile pot fi întâlnite şi cu o formă conică.

Poate te itnereseaza si Arancini cu mazăre şi carne

Ingrediente:

  • 1 kg carne tocata
  • 1/2 ceasca pesmet
  • 300 g mozzarella
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 l suc de rosii
  • 1 cutiuta de mazare boabe
  • 1 kg orez
  • 2 l ulei de arahide

 

Mod de preparare:

Speli orezul, îl fierbi şi îl laşi la răcit. între timp, tai morcovii şi ceapa mărunt, adaugi carnea toca­tă, sucul de roşii şi laşi totul la foc potrivit timp de 1/2 oră.

Când e gata răcit orezul, îl amesteci cu mazărea boabe şi cu mozzarella, după care iei în palmă un pic din ames­tec, adaugi în centru puţină carne şi puţin din sucul care a ieşit din carnea tocată, apoi mai iei un pic de amestec de orez şi rotunjeşti în palme până îţi iese rotundă arancina, ca o minge.

Când ai ter­minat de modelat toate aran- cinele, le treci prin pesmet şi le laşi să stea cam 10 minute pentru a deveni mai crocante, lei o tigaie, pui uleiul la încins, după care adaugi arancinele (uleiul trebuie să treacă peste ele) şi le laşi până se rumeneşte bine pesmetul

. Consumi arancinele calde.

Arancini

Pofta buna!

 

 

 

Incoming search terms:

  • arancini reteta
  • reteta arancini

2 comentarii

  1. Nu vezi, niste chestii umplute

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.