Ingheţată de cireşe amare

Printeaza

Ingheţată de cireşe amare

Ingrediente:Ingheţată de cireşe amare

  • 1 kg cireşe amare
  • 500 g zahăr
  • 500 ml apă
  • 100 g frişcă bătută

 

Mod de preparare:

Scoţi sâmburii cireşelor, opreşti câteva pentru decor, iar pe restul le treci printr-o sită, strecori com­poziţia prin tifon, iar zeama obţinută o pui deoparte.

Pui zahărul cu apa să fiartă până se leagă bine, ca un sirop, apoi adaugi 1/2 l zeamă de cireşe, amesteci şi pui compoziţia într-o formă pe care o dai la congelator.

Când e gata treci forma sub un jet de apă rece, răstomi îngheţata pe un platou şi o ornezi cu cireşe şi frişcă.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. tata de cirese amare? N-am mai mancat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.