Cartofi umpluţi cu peşte afumat

Printeaza

O reteta delicioasa de cartofi cu: peste afumat, sfecla rosie, morcov, telina, branza de vaci, smantana, limeta, sare, piper, marar, usturoi.

Ingrediente:

  • cartofi potriviţi
  • 400 g peşte afumat
  • o sfeclă roşie
  • un morcov
  • o felie de ţelină
  • 200 g brânză de vaci
  • două linguri cu smântână
  • o limetă
  • sare
  • piper
  • mărar
  • usturoi

Mod de preparare:

Cartofii se spală, se fierb în apă cu sare 15 minute, se scot, se înţeapă cu dinţii unei fur­culiţe şi se pun într-o tavă. Se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc potrivit 25-30 de minute. Se scot din tavă, se aşază pe un platou şi se lasă să se răcească.

Morcovul, ţelina şi sfecla se curăţă de coajă, se spală şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici.

Se amestecă bine cu brânza de vaci şi smântână, sarea, pipe­rul şi mărarul după gust. Peştele afumat se curăţă de piele, se taie în bucăţi mai mici şi se stropeşte cu sucul de limetă.

Cartofii se taie înjumătăţi, se scobesc la mijloc cu o lingură şi ce se obţine se toacă mărunt şi se adaugă la celelalte ingrediente. Se amestecă, se pune puţină compoziţie în cartofi, se aşază deasupra bucăţile de peşte şi iar compoziţie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.