Sos BIoody Mary
PrinteazaO reteta de sos bloody mary din: ulei de masline, ceapa, coriandru, ardei iute, usturoi, piure de rosii, sos tabasco, sos worchestershire, sare de telina, piper, rosii, zahar, otet de vin alb si votca.
- 1 lingura ulei de masline
- 1 ceapa mare, tocata marunt
- 1 lingurita coriandru macinat
- 1 ardei iute, tocat
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- 1 lingura piure de rosii
- 1/2 lingurita sos tabasco
- 2 lingurite sos Worchestershire
- 1 lingurita sare de telina
- 1 lingurita piper negru, zdrobit
- 1 kg rosii bine coapte, curatate de seminte, tocate
- 250 g zahar
- 250 ml otet de vin alb
- 4-6 linguri votca
Mod de preparare:
Intr-un vas larg cu baza dublă, încinge la foc potrivit uleiul şi prăjeşte ceapa, coriandrul şi ardeiul iute 10 min până când se înmoaie. Adaugă usturoiul şi piureul de roşii şi ţine pe foc încă 1 min. Adaugă ingredienele rămase, în afară de votcă, şi fierbe la foc mic până când zahărul se dizolvă.
Măreşte flacăra şi fierbe 15 min, adaugă votca şi toarnă în borcane sterilizate dinainte, folosind polonicul şi pâlnia. Păstrează în loc întunecat şi răcoros 1 lună înainte de deschide borcanul şi consuma în interval de 6 luni.
Sos BIoody Mary
Pofta buna!